Блог на Mammalnet

Во овој блог ќе ви раскажеме стории за цицачите кои живеат во нашата околина. Како можете да соработувате за да им помогнете во нивното зачувување и кои се нивните главни проблеми. Исто така, ќе можете да научите како да ги идентификувате и разберете подобро видовите што ги набудувате. Ние ќе ви кажеме дел од активностите што ќе ги подготвиме во текот на следните месеци.

https://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=97858
Gostovanje u emisiji Jutarnji program na RTRS-u (Radio televizija Republike Srpske) i promocija projekta MammalNet u Bosni i Hercegovini (od 1:22:20).

Projekat MammalNet nudi savremene tehnološke aplikacije. Sada na srpskom jeziku možete da koristite aplikaciju iMammalia za evidentiranje prisustva sisara, živih ili pronađenih mrtvih, sa ili bez njihove slike, traga stopala (šape) ili brloga - svaki vaš zapis se računa! 🐾

Load More...